Lyžovačka v Tatranskej Lomnici začína v sobotu 17.12.

Newsroom Cestovanie a zážitky Lyžovačka v Tatranskej Lomnici začína v sobotu 17.12.

Vo Vysokých Tatrách otvára svoje brány ďalšie lyžiarske stredisko. K Štrbskému Plesu sa od soboty 17. decembra pridáva aj Tatranská Lomnica, kde lyžiarov na otvorení privítajú atraktívnou porciou upravených zjazdoviek.

Tatranskej Lomnici začali so zasnežovaním zjazdoviek symbolicky v deň otvorenia zimnej sezóny už 17. novembra. „Od tohto momentu sme vždy, keď nám to počasie umožnilo, zasnežovali prakticky v celej dĺžke lyžiarskych trás od Skalnatého Plesa až do Tatranskej Lomnice. Niekedy počas inverzie pripomínalo zasnežovanie skôr šachovú partiu, ale vďaka šikovnosti našich chlapov z prípravy lyžiarskych tratí a zasnežovania sme pripravení už v sobotu tvoriť východné aj západné línie zjazdoviek od Čučoriedok až do Tatranskej Lomnice, na ktorých je priemerne pol metra snehu,“ informoval riaditeľ horského strediska Vysoké Tatry Dušan Slavkovský.

Lanovky a vleky v prevádzke

V prevádzke budú sedačkové lanovky Tatranská Lomnica – Štart,  Tatranská Lomnica – Buková hora, Štart – Čučoriedky, kabínková lanovka Tatranská Lomnica – Štart, lyžiarske vleky Junior II a vleky v Maxilande. Pre peších turistov budú k dispozícii aj kabínková lanová dráha Štart – Skalnaté Pleso a lanovka Skalnaté Pleso – Lomnický štít.

V Tatranskej Lomnici zároveň pokračuje naďalej zasnežovanie najvyššie položených zjazdoviek zo Skalnatého Plesa na Čučoriedky.

Návštevníci strediska budú mať od soboty k dispozícii komplexné služby vrátane požičovne lyží a lyžiarskej školy s vlastným výukovým areálom a dopravnými zariadeniami pre bezpečnú výuku malých aj veľkých lyžiarov.

Naďalej platí usmernenie pre všetkých fanúšikov skitouringu, ktorí majú stredisko k dispozícii od 13.-tej do 16.-tej hodiny. Skitouring v neskorších hodinách(do 20:00h) je možný v lyžiarskom stredisku Štrbské Pleso, ktoré je v prevádzke už od 10. decembra so zjazdovkami  Interski, Junior a Turistická, pokračuje tiež v zasnežovaní zjazdoviek Furkota a Solisko. Do Vianoc bude na prevádzku pripravená aj rodinná zjazdovka Jakubkova lúka v Novom Smokovci.

Predpredaj skipasov cez Gopass

Skipasy do lyžiarskych stredísk sú k dispozícii v online predpredaji na gopass.travel, ktorý ponúka lyžiarom najvýhodnejšie ceny v porovnaní s nákupom offline v pokladniach priamo v stredisku. Lyžiari môžu využiť aj výhodnú ponuku ubytovania v hoteloch TMR, v ktorých majú skipasy už v cene ubytovania.

 

Zdieľaj:
Copyright © 1995-2024  Mountain News LLC.  All rights reserved.