Najlepšie rakúske lyžiarske strediská pre rodiny 2022/2023

Newsroom Lyžiarske naj Najlepšie rakúske lyžiarske strediská pre rodiny 2022/2023

Pre rodiny je veľmi dôležité, ako veľmi sú lyžiarske strediská ústretové k deťom. Krátke vzdialenosti, dobré lyžiarske školy, mierny terén vhodný pre deti, požičovne lyží rovno pri vleku, kvalitná ponuka reštaurácií, ubytovanie prispôsobené rodinám – je toho naozaj veľa, čo je potrebné zobrať do úvahy, keď plánujete lyžiarsku dovolenku pro rodinu.

OnTheSnow

Predstavíme vám desať lyžiarskych stredísk v Rakúsku, ktoré sú na lyžovanie s deťmi najlepšie. Analyzovali sme všetky recenzie našich užívateľov: Zahrnuli sme všetky hodnotenia, ktoré udelujú užívatelia strediskám na našich webových stránkach a v mobilnej aplikácii Sneh&Snehové správy OnTheSnow, do výsledného poradia sme zahrnuli aj názory viac ako 2000 účastníkov prieskumu, ktorý prebiehal na našich nemeckých, rakúskych a švajčiarskych stránkach. Výsledkom je nasledujúci zoznam rakúskych lyžiarskych stredísk, vhodných pre rodiny s deťmi.

 

Najlepšie rakúske lyžiarske strediská pre rodiny s deťmi

1. SkiWelt Wilder Kaiser Brixental

SkiWelt Wilder Kaiser Brixental sa dostal vďaka našim čitateľom na prvé miesto rebríčka. Nepochybne je to jedno z najlepších rakúskych lyžiarskych stredísk vhodných pre rodiny s deťmi. Či už sa vyberiete do Söll, Brixenu, Scheffau alebo Ellmau, všade je infraštruktúra jednoducho perfektne prispôsobená potrebám rodín. Rozľahlá parkovacia plocha v údolnej časti, moderné sedačkové aj kabínové lanovky pre bezpečnú prepravu v rámci lyžiarskeho areálu, skvelé lyžiarske školy a kopa miernych zjazdoviek – tu je len málo čo zlepšovať. Lyžiarska oblasť má vlastné oddelené zóny pre deti, zvané „Kinder-SkiWelt“, v Hochbrixene je najmenším k dispozícii Bobo’s Miniklub (3-4 roky) a Kinderclub (od 3 rokov veku), vlastný cvičný povrazový vlek aj zóna „Aktiv-Kinderland“ s rôznymi úrovňami obtiažnosti a dvoma dopravníkovými pásmi.
Najmä Brixen tak ponúka najlepšie podmienky pre vstup a pohyb na snehu v každom veku, od najmenších až po tých skôr narodených, aj pre rodiny s deťmi. Na spoločný lyžiarsky zážitok láka veľa širokých zjazdoviek. ALPENIGLU®-dedinka v Hochbrixene neponúka iba nevšednú a príjemnú klubovňu na posedenie a oddych, ale aj vzrušujúce zážitky pri sledovaní inštalácií zo snehu a ľadu.

 

www.skiwelt.at


 

2. Serfaus Fiss Ladis

Tieto tri obce, teda Serfaus, Fiss a Ladis tvorí prepojenú tirolskú lyžiarsku oblasť, ktorá sa v posledných rokoch jasne profilovala ako rodinný lyžiarsky rezort. Len a výhradne deťom je v Serfaus-Fiss-Ladis v nadmorskej výške od 1.400 do 2.000 metrov vyhradená plocha z viac 125.000 metrov štvorcových! V Serfaus nájdete napríklad chatu Kinderschneealm, priamo pod prostrednou stanicou lanovky Komperdellbahn, alebo Murmlipark, umiestnený centrálne na jednej zo zjazdoviek v obci. Vo Fiss zase nájdete Bertas Kinderland, v tesnom susedstve prostrednej stanice lanovky Sonnenbahn.

V Serfaus Fiss Ladis sa deti naozaj parádne zabavia, a to najmä na cvičných lúkach, kde nechýbajú magické koberce, čiže dopravníkové pásy, alebo les dinosaurov, zoo, Bertina indiánska krajina, Fisserský jaskynný svet, detské javisko, zábavná sánkarská dráha Happy-Rodelbahn, pretekárske trate, horolezecká stena, kolotoč, dobrodružné parkúrové prekážky, detské zábavné zóny, dráhy pre jazdu na skútri, dráha Murmlitrail, medvedia zjazdovka … a tak by sme mohli pokračovať, pre deti tu je pripravené naozaj nepreberné množstvo aktivít a podnetov na objavovanie a skúmanie. Deťom z lyžiarskej školy sú k dispozícii aj tri detské reštaurácie. A stredisko nezabúda ani na starostlivosť o najmenších drobcov.

www.serfaus-fiss-ladis.at 

3. Ľadovec Stubai

Ľadovcové stredisko že by patrilo k rezortom najvhodnejším pre deti? To je teda prekvapenie! Niečo na tom však bude, služby pre návštevníkov každého veku sú na Stubaitalskom ľadovci veľmi dôležité. Okrem veľkého parkoviska hneď pri novej 3S gondole je to jednoznačne pohodlná preprava do strediska touto technologickou novinkou a veľa širokých a miernych zjazdoviek, čo tento lyžiarsky areál posúva na popredné priečky rebríčka stredísk najprívetivejších k rodinám.

V lyžiarskom stredisku sa nachádza BIG Family Ski-Camp: Mierne sa zvažujúce začiatočnícke svahy, cvičný lanový vlek a štyri dopravníkové pásy k tomu, ďalej Fun Slope s vlnami a skokmi, pretekárska trať a mnoho ďalších atrakcií, ktoré tu spoľahlivo zabavia celú rodinu. Navyše – ak si rodičia kúpia skipas, lyžujú deti mladšie ako 10 rokov úplne zadarmo.

www.stubaier-gletscher.com

4. Flachau

Flachau pravidelne pripravuje pre rodiny početné výhodné balíčky, vďaka ktorým sa dá na lyžiarskej dovolenke veľa ušetriť a vyraziť si s celou rodinou na lyže potom nie je taká finančná záťaž. K najobľúbenejším akčným zľavám patrí Rodinný bonus (Familienbonus), Karta pre mladé rodiny (Jungfamilienkarte), juniorská víkendová zľava (Junior Weekend Discount) alebo špeciálne Rodinné týždne (Familienwochen). Flachau ponúka pre rodiny ideálne podmienky: cvičné lanové vleky, trate s časomierou, sánkarské dráhy, veľké množstvo širokých modrých a červených zjazdoviek a tiež moderné vleky a lanovky.

Vo Flachau sa dá lyžovať na 120 kilometroch zjazdoviek a keď si zaobstaráte skipas Sazburger Sportwelt, môžete prelyžovať nekonečných 300 kilometrov celej prepojenej lyžiarskej oblasti Ski amadé (Wagrain, Flachau, St.Johann/Alpendorf, Zauchensee-Flachauwinkl, Flachauwinkl-Kleinarl, Radstadt/Altenmarkt , Eben, Filzmoos, Goldegg). Flachau sa môže pochváliť aj množstvom ubytovacích zariadení rôznych cenových kategórií, kde sa deťom dostáva veľkej pozornosti a na ich potreby je kladený veľký dôraz.

Náš tip: Odporúčame využiť výhodné pobytové balíky v rámci akcie Family Week Flachau v období od polovice marca do konca sezóny.

www.flachau.com

Lyžiarske stredisko Flachau - Snow Space Salzburg

 

5. Ski Juwel Albachtal Wildschönau

Údolie Alpbach a v ňom ležiaca lyžiarska oblasť Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau ponúka 109 kilometrov zjazdoviek. V tomto príjemnom údolí nájdete množstvo hotelov a ďalších typov ubytovania, kde sú veľmi ústretoví k rodinám, spomenúť treba aj detské centrum na Wiedersbergerhorne a prirodzene pestrú ponuku aktivít pre deti priamo v stredisku: Trpasličí svet (Zwergenkinderland), rodinné parky, možnosť zasadnúť do ratraku a podieľať sa na úprave zjazdoviek, či napríklad bežecké lyžovanie v nočných kulisách alpbašskej prírody. Či už návštevníci lyžujú na širokých zjazdovkách Schatzbergu a prírodnej U-rampe zjazdu pri lanovke Gipfelsesselbahn II, alebo sa učia lyžovať v detskom lyžiarskom stredisku v Inneralpbachu priamo popri údolnej stanici lanovky Pöglbahn, ponuka pre deti je optimálna. Ideálne podmienky pre tých úplne najmenších sú potom pripravené napr. v lokalite Detský klub Bobo (Kinder Club Bobo), v detskom areáli „Ski & Smile“ či vo Frostyho snežnom svete pri vrcholovej stanici lanovky Wiedersbergerhornbahn.

 

Po úspešne zvládnutých prvých oblúčikoch v Alpbachu sa odporúča presun do Wildschönau. Oblasť okolo Schatzbergu ponúka množstvo miernych zjazdoviek a plochejších terénov a je ideálna pre mierne pokročilých. Pre úplných začiatočníkov sú pripravené zjazdovky v blízkosti prostrednej stanice lanovky Schatzbergbahn (S1).

Náš tip: Ak si naplánujete dovolenku až na jar, využite veľkonočnú akciu Osterferienspezial, kedy deti do 15 rokov veku lyžujú zadarmo!

www.skijuwel.com

 

6. Tiroler Zugspitz Arena

Lyžiarske stredisko Tiroler Zugspitz Arena sa nachádza južne od Zugspitze na rakúskej strane nemeckej najvyššej hory. Skladá sa z viacerých menších, avšak neprepojených rezortov. Ústretové k rodinám sú ale takmer všetky! Či už strediská v Ehrwald, Leermoos, Bichlbach, Biberwier, alebo vleky Sonnenlifte, ktoré dopravujú lyžiarov pomerne vysoko na plošinu Zugspitz, kde je návštevníkom k dispozícii veľa ďalších možností…. v Tiroler Zugspitz Arene je z čoho vyberať.

Vyložene na deti zameraný je areál Ehrwalder Almbahnen: Od veľkého parkoviska je to k údolnej stanici gondoly aj k požičovni lyží len kúsok. Jazda lanovkou je fascinujúca, po výjazde na jej vrcholovú stanicu sa ocitnete na obrovskej náhornej plošine na úpätí Zugspitze, kde sa dajú skúšať prvé krôčiky na lyžiach v lyžiarskej detskej škôlke Tirolerhaus, alebo môžete len tak nastaviť tvár slnku a chytať bronz. Pestrá ponuka reštaurácií, veľa modrých zjazdoviek (17 km), moderné vleky, dve lyžiarske školy – to všetko značí optimálne podmienky na rodinnú lyžovačku. Tunajší región navyše poskytuje veľkú záruku snehu, zvyčajne sa tu dá v pohode lyžovať až do apríla. A aby sme nezabudli: Mládež sa môže zabávať v Better Parku, kde je profesionálne vyskladaný snowpark na zjazdovke Klämmli. Svoje skoky a prekážky si tam nájdu začiatočníci, ako aj profíci.

www.zugspitzarena.com

 

7. Nassfeld

Nassfeld je ďalšie zo stredísk, kde sa dá spoliehať na dostatok snehu dlho do jari. Toto stredisko leží v Korutánsku v blízkosti talianskych hraníc a rodiny s deťmi ho milujú. Areál ponúka 110 kilometrov zjazdoviek, na ktorých si dobre zalyžujú aj športovo založení, aj rekreační lyžiari. Deťom od troch rokov sa venujú v miestnom BOBO miniclube na chate Tressdorfer Alm, kde sa deťom dostáva aj individuálna starostlivosť. Pre deti sú prvé zážitky na snehu veľmi dôležité, či už s lyžami alebo bez nich. V Nassfelde sa nachádza hneď niekoľko oficiálnych hotelov zameraných na detských hostí (Rams, Hubertushof, Falkensteiner Sonnenalpe, Gartnerkofel) s vlastnou materskou škôlkou pre hostí, herňami, krytými bazénmi apod.

Náš tip: Využite špeciálnu víkendovú ponuku skipasov pre deti: deti do 10 rokov veku lyžujú cez soboty len za 10 euro.

www.nassfeld.at

 

8. Zell am See – Schmittenhöhe

Schmittenhöhe je pre rodinnú dovolenku v Zell am See jednoznačne najlepšia voľba: Nachádza sa tu tzv. Kidsslope (zjazdovka pre začiatočníkov a detská zážitková zóna), klub Schmidolin, dobrá ponuka lyžiarskych kurzov a mnoho ďalšieho. Najväčším lákadlom pre deti na Schmitten je určite drak Schmidolin! Kam sa pohne, tam sa niečo deje, čo je pre najmladších návštevníkov vždy spojené s veľkou zábavou. Zvlášť obľúbená u celých rodín je Funslope XXL (v Rakúsku jedinečná a jediná, mimochodom) so zábavným areálom a trasou lyžiarskych filmov (Skimovie-Strecke).

Aj úplní lyžiarski začiatočníci, veľkí či malí, si na Schmitten prídu na svoje, prvé oblúčiky sa môžu učiť od profesionálov z tunajších lyžiarskych škôl. Deti do 6 rokov veku lyžujú na Schmittenhöhe zdarma.

www.schmitten.at/de

 

9. Wildkogel Arena

Wildkogel Arena je v podstate dosť ploché lyžiarske stredisko, 85% zjazdoviek je modrých a červených, teda terény pre deti optimálne! Ďalším veľkým lákadlom pre deti i dospelých je najdlhšia sánkarská dráha na svete. Sánkovačka na 14 kilometrov dlhej trati dolu do Brambergu je naozaj veľká (a dlhotrvajúca) zábava. Okrem tejto rekordnej dráhy sa rodiny môžu zviesť na viacerých menších sánkarských dráhach, Wildkogel Arena ich má totižto viac. A vôbec nevadí, ak so sebou sánkari nemajú vlastné sánky – v Neukirchen aj v Brambergu sa dajú požičať v špeciálnych požičovniach.

Aj pokiaľ ide o lyžovanie, deti sú vo Wildkogel Arene v dobrých rukách. Či už sa necháte vyviezť lanovkou k vrcholu z Neukirchen, alebo z Brambergu, ocitnete sa vo výške mierne cez 2000 metrov nad morom. Na každej z náhorných plošín sa nachádza detská zóna Kinderland, kde sa deti môžu učiť lyžovať. K najlepším lyžiarskym školám tu patrí detské škôlky v novo postavených a revitalizovaných vyhliadkových horských reštauráciách v Neukirchen, lyžiarska škola v Brambergu a škola zimných športov v Brambergu. Deti mladšie ako šesť rokov lyžujú vo Wildkogel Arene zadarmo, staršie deti a juniori za špeciálne znížené ceny.

Náš tip: Schneewalzer-Pauschale – výhodné pobytové rodinné balíky platné v januári a marci zahŕňajú ubytovanie, 6-denný skipas a množstvo ďalších zliav.

www.wildkogel-arena.at

 

10. Kitzbühel

Lyžiarske stredisko Kitzbühel-Kirchberg ponúka deťom nespočetné množstvo príležitostí na výučbu a zlepšovanie techniky, viacero vysoko profesionálnych lyžiarskych škôl a dokonale vybavené výukové detské zóny. Priamo v Kirchbergu sa nachádza detský park „Kinderland“ s tromi dopravníkovými pásmi, Skidoo s detským vláčikom a Snow, tunajší maskot. Cvičné lanové vleky Pass Thurn, Hausleiten (Jochberg), Mocking, Rasmusleiten a Reith sú dokonca celkom bezplatné pre všetkých lyžiarov. Medvedia krajina (Bärenland) na Bärenbadkogel II v Jochbergu ponúka na päťstometrovej trati s medvedími figurínami veľa prekážok a ďalších zábavných prvkov. Kancelária cestovného ruchu Kitzbühel dokonca ponúka pravidelné detské tematické prechádzky. A v blízkosti Kitzbühelu sa rozkladá prírodný park v Aurach, ktorý za dobrého počasia (a keď je málo snehu) rozhodne stojí za výlet veľkým aj malým.

O lyžiarskom stredisku Kitzbühel-Kirchberg toho asi netreba veľa hovoriť: Veľký výber zjazdoviek, moderné lanovky a vleky, dobré služby, útulné horské chaty – nie nadarmo je Kitzbühel jedným z najlepších lyžiarskych stredísk na celom svete.

www.kitzski.at/

Poznáte ešte ďalšie lyžiarske strediská v Rakúsku, ktorá sú veľmi ústretové k rodinám a máte s nimi osobnú skúsenosť? Napíšte nám svoje tipy na email redakcia.sk@mountainnews.com alebo na našu facebookovú stránku OnTheSnow.sk.

Zdieľaj:
Copyright © 1995-2024  Mountain News LLC.  All rights reserved.