Kedy bude snežiť? Pozri aktuálnu predpovednú mapu počasia

Newsroom Lyžiarske správy Kedy bude snežiť? Pozri aktuálnu predpovednú mapu počasia
Pri plánovaní lyžovačky si lyžiari často kladú zásadné otázky o počasí. Bude svietiť slnko alebo bude pod mrakom? Bude na horách snežiť, aj keď v meste prší? Aké teploty udáva predpoveď počasia vo vyšších horských polohách? Na tejto stránke nájdete vždy aktuálne mapy predpovedí zrážok a vývoja teplôt v celej Európe na nasledujúcich desať dní.
OnTheSnow

Všetky mapy je možné ľubovoľne posúvať, zväčšovať aj zmenšovať, aby ste videli práve vami požadovanú oblasť. Môžete sa takisto prepínať medzi predpoveďami (na najbližších 12 hodín, 24 hodín, na 3 dni, 5 dní alebo 10 dní). Pokiaľ vás zaujíma napríklad očakávaná sila vetra či jeho smer alebo teplotné trendy, stačí jednoducho kliknúť na žltú ikonku v pravom hornom rohu mapy, čím sa rozbalí menu, v ktorom si viete vyberať z rôznych „vrstiev“.

Predpoveď sneženia na najbližšie dni

 

Kde bude snežiť a kde pršať

Vývoj počasia a predovšetkým typu zrážok v najbližších dňoch sledujte na tejto dynamickej mape od windy.com. Kým modrá farba značí dážď, žltá zobrazuje dážď so snežením a sivá sneženie. Animáciu spustíte kliknutím na symbol ► v ľavom dolnom rohu mapy.

 

 

Ako sa budú vyvíjať teploty?

Teplotný vývoj v najbližších 10 dňoch môžete sledovať na grafickom znázornení od windy.com. Čím viac je na mape modrej farby, tým je chladnejšie. Ak sa v niektorých oblastiach objaví fialová farba, pripravte sa na riadny mráz. Zelená znamená mierne teploty nad bodom mrazu. Podrobná legenda k farbám použitým na mape počasia je uvedená pod mapou.

 

Dúfajme, že v zime na tejto mape neuvidíme žltú ani odtiene červenej. To by znamenalo hotovú klimatickú katastrofu.

Zdroj máp: windy.com

Zdieľaj:
Copyright © 1995-2024  Mountain News LLC.  All rights reserved.