Tipy na jarnú lyžovačku: 5 najlepších lyžiarskych stredísk v Taliansku

Newsroom Lyžiarske naj Tipy na jarnú lyžovačku: 5 najlepších lyžiarskych stredísk v Taliansku

Lyžovanie na jarnom firne má svoje čaro. V spojení s nádherným prostredím talianskych hôr je o nezabudnuteľné zážitky zaručene postarané. Pozrite si náš výber najlepších talianskych stredísk pre jarnú lyžovačku.

OnTheSnow

Množstvo talianskych zjazdoviek ponúka vynikajúce podmienky na jarnú lyžovačku. Sneh býva najlepší ráno a počas dopoludnia, po obede už mäkne. Kto miluje tvrdý sneh, mal by sa zamerať skôr na zjazdovky vo vyšších nadmorských výškach. Kto si rád dopraje jarný sneh, má na výber nepreberné množstvo vhodných svahov. A kto hrá na istotu, vždy si môže vybrať lyžovačku na večne zmrznutých ľadovcoch.

Prinášame vám prehľad TOP 5 najlepších lyžiarskych stredísk v Taliansku, vhodných na jarnú lyžovačku.

 

Livigno, Lombardsko – Webkamery

V tomto kúte Lombardska, známom pre nízke teploty, zostáva sneh vo výbornom stave aj na jar a čo do množstva snehu by táto oblasť mohla smelo konkurovať aj kanadským horám. Livigno je ideálna voľba pre jarnú dovolenku, a to nielen kvôli prijateľnej vzdialenosti, ale takisto kvôli rozličným promo akciám, vďaka ktorým napr. pri zakúpení ubytovania v niektorom z vybraných hotelov na min. 4 noci (alebo v apartmáne na min. 7 nocí) získavate skipas na celú dĺžku pobytu úplne zadarmo!

 

Ľadovec Presena – Pontedilegno Tonale, Trentino – Lombardsko – Webkamery

Lyžiarska oblasť Adamello Ski je jedna z najväčších v Taliansku a je aj jedna z mála, kde môžete lyžovať celoročne. Ak chcete ešte zažiť zimu a pravé zimné snehové podmienky, určite si vyberte svahy ľadovca Presena. K tomu môžete pridať aj off-piste na svahoch Pontedilegno Tonale, vo freeridovom raji, kde sa sneh drží až do neskorej jari.

 

Cervinia, Údolie Aosty – Webkamery

O Cervinii je všeobecne známe, že bola po roky rokúce hlavným mestom jarného lyžovania. Stredisko v Údolí Aosty na úpätí Matterhornu (Monte Cervino) často vo svojich propagačných materiáloch zobrazuje lyžiarov s krátkymi rukávmi a v slnečných okuliaroch – jasný odkaz na jarné lyžovanie na sklonku sezóny. V tomto lyžiarskom areáli, rozkladajúcom sa od 2.050 až do 3.450 metrov nad morom na Plateau Rosa, nájdete na všetkých svahoch vynikajúce snehové podmienky. Lyžovačka v Cervinii je jednoducho perfektná aj na jar – len si nezabudnite pribaliť opaľovací krém!

Solda, Južné Tirolsko – Webkamery

Až do začiatku mája bude v prevádzke juhotirolská Solda, stredisko s prevládajúcimi miernymi traťami pre rodiny s deťmi a začiatočníkov, ako aj s výberom zjazdoviek pre náročnejších lyžiarov. Vďaka vysokej nadmorskej výške, v ktorej sa svahy tohto milého tradičného rezortu nachádzajú (1900 – 3250 mnm) sú tu dobré snehové podmienky zaručené až do neskorej jari. Solda je tiež obľúbeným cieľom milovníkov SNB, nie náhodou sa práve tu koná vždy na konci sezóny, teda na začiatku mája, medzinárodný snowboardový festival.

 

Val Senales, Južné Tirolsko – Webkamery

Táto lyžiarska oblasť v Južnom Tirolsku, na hraniciach s Rakúskom, je preslávená vďaka hojnosti a tiež kvalite snehu, a to aj počas jarných mesiacov. Práve vo Val Senales si môžete aj počas apríla dopriať klasické zimné snehové podmienky a až 350 cm snehu na svahoch. Lyžiarov vyvezie lanovka Gletscherbahn z Maso Corto až do výšky 3200 metrov na ľadovec Grawand, kde je na výber medzi najrozmanitejšími zjazdovkami v celkovej dĺžke 35 km. Vďaka tomu, že sa všetky zjazdové trate nachádzajú vo vysokých nadmorských výškach, výborné snehové podmienky sú garantované až do neskorej sezóny a zjazdovky sú udržiavané v perfektnom stave, čo poteší aj najnáročnejších lyžiarov.

 

Ako vidno, netreba smútiť, že ste ešte nestihli svoju tohtoročnú lyžiarsku dovolenku v Taliansku, aj na jar je tu rozhodne z čoho vyberať!

Zdieľaj:
Copyright © 1995-2024  Mountain News LLC.  All rights reserved.