Lyžiarske strediská | Slovensko, Európa, svet
Č. 6pre expertov v regióne Francúzsko
Č. 5pre expertov v regióne Savojsko
Všetky recenzie

Prehľad

Lyžiarske stredisko Tignes

Kozmopolitné, športové a inovatívne stredisko Tignes ponúka návštevníkom trochu iný pohľad na vysokohorský život. V Tignes si kvalitne zalyžujete na vysokej úrovni až do neskorej jari.

Lyžiarska oblasť Espace Killy Tignes / Val d'Isere ponúka 300 kilometrov značených lyžiarskych tratí rôznych obtiažnosti. Tieto zjazdovky ležia v nadmorskej výške od 1550 m do 3450 m.

Ak chcete svoje lyže využiť aj inak ako na bežných zjazdovkách, využite 6 slalomových tratí alebo jeden zo snowparkov.

V Tignes sa lyžuje aj v lete, konkrétne na ľadovci Grande Motte. Miestne zjazdovky majú různe stupne obtiažnosti a zalyžujete si tu zvyčajne v júli a auguste. V lete je v prevádzke aj snowpark na ľadovci, takže ho nadšení freestylisti môžu využívať celoročne.

V Tignes nájdete aj množstvo nelyžiarskych aktivít, ktorými si můžete spestriť pobyt v tomto francúzskom obľúbenom rezorte. V ponuke je sánkovanie, korčuľovanie, paragliding, horolezectvo, psie záprahy, snežné skútre, motokáry a mnohé ďalšie.

Pod zjazdovkami vám predĺžia zážitok z lyžovačky mnohé kvalitné reštaurácie, puby, bary a nočné kluby. Vychutnajte si zmenu prostredia mnohými gastronomickými zážitkami, festivalmi alebo aj relaxáciou mimo stresu každodenného života.

Tignes každoročne usporadúva mnohé tradičné lyžiarske a snowboardové podujatia ako napríklad Winter X Games alebo ďalšie súťaže.

Naše tipy

Naše tipy pre váš pobyt v Tignes

► Oplatí sa zažiť v Tignes

Fresh Track: Každú stredu od Vianoc až do Veľkej noci si môžete ešte pred otvorením strediska pre verejnosť ako prví dopriať lyžovanie na vyžehlenom menžestri mýtickej zjazdovky «Double M», ktorá sa spúšťa z ľadovca v samom srdci strediska.
Po rannom zážitku na nepoškrvenom snehu sa od 8:30 hod. vyveziete lanovkou na ľadovec Grande Motte, kde na vás čakajú ideálne vysokohorské raňajky.
Nasaďte si lyže a vyberte sa na exkluzívnu jazdu s výškovým rozdieľom 900 m!

U-rampa: Chcete zažiť pocity najväčších snowboaristov freestyle planety? Môžete! U-rampa v Tignes je pre verejnosť prístupná po celú zimu s výnimkou dvoch týždňov v marci, kedy tu prebiehajú vychýrené X Games!

Heliski: V marci je vďaka marcovému snehu ten najlepší čas objavovať terény mimo upravené trate. Lyžiarske školy ponúkajú organizované výlety na talianske svahy, stačí sa len opýtať.
Vo Francúzsku je heliskiing dostupný v stredisku Bonneval... Stúpanie odhaluje nezmieriteľné panenské svahy, ktoré čakajú iba na vás. Po zjazde vás hore dopraví helikoptéra a užijete si ďalšiu jazdu v mietsach, kde zaručene zanecháte stopu! 

Potápanie pod ľadom: Či už ste začiatočník, alebo pokročilý, absolvujte kurz potápania v zamrznutých vodách jazera v Tignes. Získate cenné rady, požičajú vám aj potrebné vybavenie na bezpečné potápanie pod ľadom.

Jazda autom na ľadovom okruhu: V Tignes viete prekázať svoju odvahu aj mimo zjazdovky. Pokiaľ ste vždy snívali o tom, vyskúšať si bezpečné šoférovanie auta na ľade, tu ste na správnom mieste. Zabudnite na jazdu po ceste a objavte jazdu po ľade vo výške 1500 metrov nad morom. Staňte sa na chvíľu ozajstným rallye pretekárom!

Horská cyklistika na snehu: Po uzatvorení zjazdoviek pre lyže prichádzajú na rad horské bicykle! Vyvezte sa gondolou na vrchol a spustite sa po opustených zjazdovkách po slnka západe na bicykli. Ďalší spôsob, ako si vychutnať radosť z pohybu...

  

► Nespočet freeridových trás mimo zjazdovky v Tignes

Tignes ponúka veľké množstvo terénov na lyžovanie mimo upravené trate, z ktorých odporúčame najmä:
- Télégraphe (od vrcholovej stanice lanovky Lanches do Val Claret),
- Couloirs P1, P2, P3 (z ľadovca Grande-Motte k zjazdovke "double M" pod Lanches),
- Face Nord de Pramecou (len pre exprtov!),
- Chardonnay (od vrcholovej stanice sedačkovej lanovky Grattalu do Val Claret),
- Vallon de la Sache (od vrcholovej stanice sedačkovej lanovky Aiguille do Brévières)
- a nezabudnite na Couloirs des Tufs

 

► Významné podujatia zimnej sezóny v Tignes

- obľúbená silvestrovská oslava Tignes Fire Mix Party – vždy 31. decembra
- množtvo športových soutěží, ako je SFR Freeskiing Tour či X Speed Tour
- Winter X Games Tignes (v marci)
- European Snow Pride, najúžasnejší európsky festival zimných športov (zvyčajne koncom marca)
- Súťaže a preteky (Switch Rideur, Slopestyle...) počas celej sezóny
- Black Shoes, preteky a súťaž v telemarku (na konci apríla)

Reštaurácie

Après-ski v Tignes

► Nelyžiarske aktivity v Tignes

Okrem toho, že Tignes je veľmi významným lyžiarskym strediskom tak vo Francúzsku, ako aj v celej Európe, je aj jedným zo stredísk, ktoré ponúkajú najširšiu škálu rozličných aktivít okrem lyžovania, a to v zime aj v lete. Od rána do večera, vysoko v horách aj v hlbokom snehu, v Tignes je k dispozícii množstvo aktivít
- pre športovcov (lezenie po ľade, úvod do horolezectva, snežné skútre, paragliding, korčuľovanie na zamrznutom jazere, potápanie pod ľadom, jazda autom po ľadovom okruhu, jazda na koni, jazda na horských bicykloch po snehu...),
- pre milovníkov prírody (výlety na snežniciach, psie záprahy...)
- pre milovníkov pohody a relaxácie (wellness, masáže, orientálne kúpele hammam, solárium, fitness, starostlivosť o telo…),
- pre milovníkov kultúry (knižnica, kino...) a zábavy (bowling, kulečník, herne...)

 

► Bary/krčmy, reštaurácie a diskotéky v Tignes

Čo je lepšie, ako po dlhom dni na zjazdovkách zasadnúť k stolu v dobrej spoločnosti? V Tignes nebudete vedieť, čo si vybrať škôr: medzinárodná kuchyňa, alebo tradičné francúzske pokrmy, špeciality savojské, alsaské, talianske či dokonca thajské, hamburgery, sendviče, palacinky, kebab či pizza... Na výber je z viac ako 70 gastro prevádzok (reštaurácie, krčmy), kde vás vrelo privítajú a splnia všetky vaše želania, aby potešili vaše chuťové poháriky.

Na drink s priateľmi a večernú zábavú zamierte do jedého z 35 barov či krčiem v Tignes, či už si vyberiete Tignes le Lac, Val Claret alebo Lavachet. Vinárne, koktejlové bary, salónky, tapas, živá hudba.... len si vybrať!

A pokiaľ si chcete predĺžiť zábavu až do rána, zájdite na jednu z 4 diskoték v Tignes: le Jack’s Club, le Blue Girl, le Brasero a le Melting Pot.

Naplánuj si pobyt

Požičovne lyží

Kedy je najviac snehu?

Priemerne nasneží

169cm
106cm
71cm
36cm
0cm
125cm
nov
141cm
dec
137cm
jan
98cm
feb
100cm
mar
71cm
apr
19cm
máj
0cm
jún

Viac o lyžiarskom teréne

Zelené zjazdovky
10%
Modré zjazdovky
41%
Červené zjazdovky
24%
Čierne zjazdovky
25%
Zjazdovky spolu
80
Najdlhšia zjazdovka
5 km
Zjazdný terén
150 km
Zasnežovanie
175 ha
Zasnežovanie
60 km

Počet vlekov: 34

Kabínkové lanovky
5
Expresné 8-sedačky
1
Expresné 6-sedačky
9
Expresné 4-sedačky
2
4-sedačky
4
3-sedačky
3
Lyžiarske vleky
10

Nadmorská výška

Údolie
1550m
Vrchol
3450m
Prevýšenie
1900m

Dôležité dátumy

18 november, 202318. 11. 2023
Plánovaný štart sezóny
05 máj, 202405. 05. 2024
Plánovaný koniec sezóny
215
Dĺžka sezóny (dni)
125
Dlžka ostatnej sezóny (dni)
68
V prevádzke (roky)
0cm
Priemerne nasneží
Copyright © 1995-2024 Mountain News LLC. Všetky práva vyhradené.